Potilaalle
18.1.2019

Lisämotivaatiota lupauksiin – Anja auttaa!

Uudesta vuodesta on ehtinyt kuin varkain kulua jo alkutahdit. Monilla hyvin käynnistyneet uudenvuodenlupaukset alkavat tässä vaiheessa lipsua, kun kiihkein alku on ohi. Kokosimme pienen listan, miten yleisimmät lupaukset pysyvät myös alkuinnostuksen jälkeen!

Lisämotivaatiota lupauksiin – Anja auttaa!

Lupaus: Käytän aikani paremmin ja olen enemmän läheisteni kanssa

Oli elämäntilanne mikä tahansa, tuntuu aina olevan kiire. Asioiden tekemiselle ja rakkaille ei riitä tarpeeksi aikaa. Aika tuntuu katoavan savuna ilmaan.

Tee näin: Mieti mistä oikeasti nautit. Onko se kävelylenkki metsässä, sukan kutominen tai kirjan lukeminen? Pohdi samalla, mikä asia aiheuttaa pahaa mieltä tai tuntuu vievän liikaa aikaa jatkuvasti. Onko asian tekeminen oikeasti välttämätöntä? Usein teemme paljon vain tottumuksesta. Kannusta itseäsi luopumaan jostain, joka ei tunnu sinusta mielekkäältä, vaikka se tuntuisi vaikealta. Raivaa aikaa pieniin mukaviin asioihin.

Anja auttaa: Annosjakelu on kätevä tapa hyödyntää lääkejakoon menevä aika paremmin. Kun lääkkeet tulevat kotiin valmiissa annospussissa, on lääkkeidenotto vaivatonta ja aikaa ei enää kulu lääkkeiden dosettijakeluun. Vapautuneen ajan voi käyttää johonkin mukavaan aktiviteettiin.

Lupaus: Pidän kodin siistinä

Siisteydessä on hyvä muistaa, että pienistä puroista kasvaa suuri virta. Kotia ei tarvitse puunata joka päivä lattiasta kattoon, vaan siisteyden voi aloittaa pienistä teoista. Kartoita lähtötilanne ja aseta päämäärä, jota kohti on helppo mennä.

Tee näin: Luo ruotiini. Päätä jokin päivä viikoittain tai kuukausittain, kun edistät lupaustasi. Olisiko tiistai täydellinen imurointipäivä? Muutaman ensimmäisen viikon siivous tuntuu varmasti vastenmieliseltä, mutta kun opit rutiinin, siivoaminen alkaa varmasti sujua käden käänteessä.
Muita myös hyvä oppi: tuo tullessasi, vie mennessäsi. Kun tavaroilla on oma paikka, ne eivät jää lojumaan pitkin poikin.

Anja auttaa: Annosjakelu auttaa pitämään lääkekaapin järjestyksessä, kun turhat lääke- ja tablettipakkaukset ovat poissa. Anja-laatikon voi säilyttää kaapissa tai keittiön pöydällä näppärästi.

Lupaus: Huolehdin vähemmän

Huolehtiminen on helppoa. Itse asiassa se on paljon helpompaa kuin huoletta oleminen! Ja huolia on maailma täynnä. Unohdinko levyn päälle, jäikö lääkkeet ottamatta ja onko pihan oravalla kaikki kunnossa kun sitä ei ole näkynyt?

Tee näin: Jos lupaus stressata ja huolia vähemmän tuntuu karahtaneen kiville jo näin alkumetreillä, kannattaa kokeilla huolipäiväkirjaa! Huolipäiväkirjan ajatus on, että aina kun huoli putkahtaa mieleen, sen kirjoittaa ylös ja päättää, että jokin pieni hetki päivästä on se, kun kaikki huolet huolii kerralla. Kun huoli on kirjoitettu ylös ja siirretty pois järjestelmästä myöhempää käsittelyä varten, on helpompi jatkaa eteenpäin. Sitten kun on huolien aika, kannattaa istua alas rauhassa, avata huolipäiväkirja ja käsitellä huolet yksi kerrallaan. Yllättäen isolta tuntunut huoli voi olla muuttunut pikkuriikkiseksi.

Anja auttaa: Monet lääkkeitä käyttävät huolivat paljon lääkkeisiin liittyvistä asioista. Muistaako lääkkeet ottaa, loppuvatko ne kesken ja koska pitää ostaa uusia. Koneellinen annosjakelu helpottaa monia näistä huolista! Aikakoodatut pussit takaavat sen, että lääkkeet muistaa ottaa ajallaan ja apteekki huolehtii lääkejaosta, jolloin kotona on aina tarvittavat määrät. Anjan avulla ainakaan lääkkeistä ei tarvitse kantaa huolta!

Anja auttaa mielellään pitämään uudet ja vanhat lupaukset! Kysy lisää lähimmästä Anja-apteekistasi, apteekkilistauksen löydät täältä.


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake