Potilaalle
18.11.2020

Anja on hyvä pomo

Espoolaispariskunta Lilu Nissinen-Turja ja Tom Turja ovat olleet Anja-annosjakelun tyytyväisiä asiakkaita jo pari vuotta.

Anja on hyvä pomo

Sateisena lokakuun päivänä espoolaisessa kauppakeskuksessa kuuluu iloista puheen sorinaa, kun Lilu Nissinen-Turja ja Tom Turja kertovat kokemuksiaan Anja-annosjakelupalvelusta. He ovat olleet palveluun erittäin tyytyväisiä jo kahden vuoden ajan.

–Anjassa ei ole mitään haittapuolia. Lääkepurkit veivät paljon tilaa, Anja ei. Se on turvallinen ja helppo tapa pitää huolta lääkityksestä, kertovat Lilu ja Tom.

Tom sai aivoinfarktin vuonna 2017. Sairaskohtauksen jälkeen pariskunta jakoi jonkin aikaa molempien lääkkeet dosetteihin, mutta koska molemmilla oli iso määrä lääkkeitä, alkoi Lilua askarruttaa, tulivatko lääkkeet jaettua varmasti oikein.

–Apteekin esitteestä sain tietää Anjasta. Äidillänikin oli aikanaan annosjakelupalvelu käytössä, joten se oli jo sitäkin kautta tuttu, sanoo Lilu.

Anja antaa aikaa juhlimiselle

Pari vuotta sitten Espooseen muuttaneet Lilu ja Tom arvostavat palveluiden helppoutta. Oli sitten kyse kauppakeskuksen tarjoamasta tai terveyspalveluista.

–Anjassakin on parasta sen helppous. Annospusseissa on valmiina päivämäärät ja kellonajat, jotka kertovat milloin lääkkeet pitää ottaa. Tästä syystä Anja on hyvä pomo, se antaa aikaa. Elämässä on niin paljon kaikkea mitä haluaa ja pitää tehdä, toteaa pariskunta yhteisesti.

Iloisella ja nuorekkaalla pariskunnalla ei ole vapaa-ajallaan ollut tekemisen puutetta. Jo vuodesta 2006 mainetta niittänyt DISCO K-50® on Lilun perustama, yli 50-vuotiaille tarkoitettu disko Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla.

–Erään juhlaillan jälkeen heräsi ajatus, että mitä jos voisikin juhlia jo aiemmin kuin keskellä yötä. Siitä syntyi ajatus kerran kuukaudessa järjestettävästä alkuillan diskosta. Aloitamme juhlat kello 19 ja ilta päättyy noin puoli yhdeltä yöllä. Meitä on joka kuukausi paikalla noin 700–1000 aktiivista diskoilijaa.

Annosjakelupalvelu on toiminut hyvin myös poikkeusaikana

Vaikka korona-aika peruikin diskot loppuvuodelta, Lilu työskentelee edelleen omassa, vuonna 1988 perustetussa mainostoimistossaan ja eläkkeellä oleva Tom kuntouttaa itseään ahkerasti. Poikkeusaikana Anja-annosjakelu on helpottanut riskiryhmäläisten arkea huomattavasti.

–Keväällä olimme tosi tiukasti neljän seinän sisällä kotona. Tompan henkilökohtaiset avustajat ovat onneksi käyneet meille kaupassa ja apteekissa. Anjakin on toiminut todella hyvin koko korona-ajan, avustaja tuo meille apteekista rullat kahdeksi viikoksi kerrallaan, kertoo Lilu.

Anja on kaikenikäisten juttu

Lilun ja Tompan mielestä annosjakelupalvelu on sellainen, jonka moni saattaa mieltää pelkästään ikääntyneiden muistisairaiden palveluksi. Heidän mielestään asia ei kuitenkaan ole näin.

–Tämä on kaikenikäisten juttu, painottaa Lilu.

Pariskunta pohtiikin haastattelumme lopuksi, että mitä se oikeastaan edes tarkoittaa olla vanha.

–Ihan kuin yhteiskunnan mukaan meistä tulisi automaattisesti höperöitä, kun ikäännymme, pohtii Lilu ja nauraa heleästi päälle.

 

Kiinnostuitko Anjasta? Voit halutessasi ottaa yhteyttä sinua lähimpään Anja-apteekkiin.


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake