Farmaseutille
29.5.2019

Ammattilainen: Nappaa Anjan neljä myyntiargumenttia haltuun ja voita muumimuki!

Mitä hyötyjä lääkkeiden koneellinen annosjakelu tuo asiakkaalle? Kenelle palvelua kannattaa esitellä? Kokosimme alle muutamia hyviä myyntiargumentteja liittyen Anja-annosjakelupalveluun. Käy lukemassa vinkit, osallistu Anjan kesäkisaan ja voita muumimuki!

Ammattilainen: Nappaa Anjan neljä myyntiargumenttia haltuun ja voita muumimuki!

Annosjakelu tarjoaa varsinkin ikääntyville apteekin asiakkaille paljon hyötyjä pientä korvausta vastaan. Palveluun kannattaa tutustuttaa asiakkaat, joilla on käytössä useita säännöllisesti otettavia lääkkeitä. Lääkkeiden jakelusta on apua muistisairaille sekä omaishoitajille tai pariskunnille, joista toinen huolehtii puolisonsa lääkkeistä. Myös ikääntyvien ihmisten lapset, jotka kantavat huolta vanhempiensa hyvästä lääkehoidosta, voivat kiinnostua palvelusta. Annosjakeluasiakkaat ovat apteekille sitoutuneita ja pitkäikäisiä, eikä niihin vaikuta sesonkivaihtelut.

Neljä myyntiargumenttia annosjakelun tueksi

1. Anjan avulla säästyy rahaa

Monesti annosjakelupalvelun aloittamisen yhteydessä saadaan karsittua asiakkaan lääkekuormasta ylimääräisä, tarpeettomia tai päällekkäisiä lääkkeitä, mistä syntyy jo itsessään säästöä. Koneellisessa annosjakelussa asiakas maksaa vain hänelle jaetuista lääkkeistä, eikä kaappien pohjille jää makaamaan ylimääräisiä valmisteita. Lisäksi lääkkeet jaellaan sen kokoisesta pakkauksesta, jossa tabletin tai kapselin yksikköhinta on edullisin.

Annosjakelulääkkeistä saa normaalin Kela-korvauksen, mutta tiesitkö että Kela voi korvata asiakkaalle myös osan annosjakelun palkkiomaksusta? Kela korvaa apteekin perimästä annosjakelupalkkiosta 40 prosenttia. Korvausta voi saada korkeintaan 1,26 euroa/viikko.  Korvauksen piiriin kuuluvat 75 vuotta täyttäneet asiakkaat, joilla on käytössään vähintään kuusi korvattavaa annosjakelulääkettä.

2. Selkeyttä ja säännöllisyyttä lääkehoitoon

Erityisesti muistisairaat ja heidän omaisensa saavat annosjakelusta mielenrauhaa. Asiakkaat pystyvät tarkistamaan kerta-annospusseista, ovatko ottaneet oikeat lääkkeet oikeaan aikaan. Jokaiseen pussiin on merkattu lääkkeiden ottopäivämäärä ja -ajankohta, josta lääkkeiden käyttöä on vaivatonta seurata.

Anja-laatikon avulla kaapeista poistuvat turhat ja mahdollisesti asiakasta sekoittavat lääkepakkaukset, joka tuo selkeyttä lääkehoitoon. Uusien annosjakeluasiakkaiden lääkitys tarkastetaan ennen palvelun aloitusta, jolloin mahdolliset ylimääräiset tai toisiinsa sopimattomat lääkkeet voidaan poistaa.

3. Lääketurvallisuus ja -hygienia paranevat

Annosjakelun avulla lääkkeiden jakelun virheprosentti saadaan minimoitua. Oriolan teettämässä tutkimuksessa selvisi, että jopa puolet yli 86-vuotiaista ja 43 prosenttia 75–80-vuotiaista on ottanut lääkkeitä joskus väärin. Käsin jaettujen lääkkeiden virheprosentti tutkimuksista riippuen on 1–20 prosenttia, kun Anjalla virheprosentti on vain 0,006. Myös lääkehygienia parantuu, kun lääkkeet jakavat hygieenisiin pusseihin koneet ihmisen tekemän dosettijakelun sijasta.

4. Huoleton ottaa mukaan – vaikka mökille

Varsinkin näin kesän korvilla ihmiset alkavat liikkumaan normaalia enemmän ja edessä voi olla pitkiäkin lomamatkoja. Annosjakelurullasta on kätevää ottaa mukaan vain niiden päivien lääkkeet kerta-annospusseissa, jotka matkan aikana tarvitsee. Näin lääkepakkaukset eivät vie matkatavaroista turhaa tilaa, eikä mikään tärkeä valmiste unohdu matkasta.

Annosjakelusta on etua myös omaisille. Jos omaiset ovat lähdössä esimerkiksi ulkomaille lomamatkalle, he voivat olla varmoja, että läheisen lääkehoito on kunnossa myös tämän ajan.

Osallistu ”Jos sinulla on paljon lääkkeitä…” -repäisylehtiökisaan

Anjan asiakasapteekeille on postitettu kasa uusia repäisylehtiöitä, joista voi jakaa sivuja potentiaalisille annosjakeluasiakkaille. Kun apteekkilainen on jakanut kaikki repäisylehtiön sivut, voi hän osallistua kesäkilpailuun, jossa palkintona on muumimukeja!

Osallistuminen ja tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Jäitkö ilman repäisylehtiötä vai jaoitko jo kaikki sivut? Uusia repäisylehtiöitä pääsee tilaamaan Ammattilaisnetistä.


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake