Potilaalle
15.11.2020

Anja helpottaa monen mielenterveyspotilaan arkea

Suomalaisten fyysinen terveys on parantunut viime vuosikymmenen aikana ja muun muassa työkyvyttömyyseläkkeet ovat vähentyneet merkittävästi. Mielenterveyteen liittyvät tilastot eivät valitettavasti ole yhtä valoisia ja mielenterveyteen liittyvät häiriöt koskettavat monia suomalaisia. Onkin hyvä, että aiheesta puhutaan enemmän ja avoimemmin. Kokosimme Mielenterveysviikon kunniaksi blogiin näkökulmia, miten Anja-annosjakelu voi auttaa mielenterveyspotilaita ja heidän läheisiään arjessa.

Anja helpottaa monen mielenterveyspotilaan arkea

Anja-annosjakelu auttaa mielenterveyspotilaiden lääkityksen onnistumisessa

Mielenterveyspotilaan arkea voidaan tukea lääkehoidolla. Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu auttaa potilaan lääkityksen onnistumisessa, sillä se on varma ja turvallinen tapa pitää huolta siitä, että lääkkeet eivät unohdu ja ne tulee otettua oikeaan aikaan. Valmiista annospusseista on helppo seurata oman lääkityksen toteutumista. Kun potilaalla on käytössään Anja-annosjakelu, poistaa se myös läheisten huolta lääkehoidon onnistumisesta – varsinkin, jos ei aina ole mahdollisuutta olla läsnä potilaan arjessa.

Anja tukee omaishoitajan arkea

Myös mielenterveyspotilaiden omaishoitajien elämä helpottuu, kun lääkkeet voi hakea valmiiksi annosjakelupusseihin pakattuina apteekista kahdeksi viikoksi kerrallaan. Anja-annosjakelu säästää omaishoitajan aikaa ja parantaa lääkitysturvallisuutta. Anja-annosjakelussa virheen mahdollisuus on vain 0,004 prosenttia, kun lääkkeitä käsin jaettaessa virheprosentti on tutkimuksesta riippuen 1–20 prosenttia. Lääketurvallisuutta parantaa myös se, että potilaan kokonaislääkitys on lääkärin, hoitohenkilökunnan ja apteekin tiedossa.

Koneellisesti, annosjakelupusseihin jaettuna lääkehoito toteutuu hygieenisesti. Anja-annosjakelun myötä kotiin ei myöskään kerry ylimääräisiä lääkkeitä, jotka voivat joissain tapauksissa olla mielenterveyspotilaalle riskitekijä.

Anja antaa tilaa ja aikaa rentoutumiselle

Mielenterveysviikon tarkoitus on nostaa esiin mielenterveydelle tärkeitä asioita. Kun mielenterveyspotilaan lääkitys toteutuu turvallisesti Anjan kanssa, jättää se aikaa muille asioille. Annosjakelu myös luo turvallisuuden tunteen siitä, että lääkitys onnistuu ja pysyy säännöllisenä.

Anja-annosjakelun ansiosta itselle ja läheisille jää enemmän aikaa esimerkiksi rentoutumiselle, luonnossa liikkumiselle ja vaikkapa uusille harrastuksille. Ne ovat kaikki tärkeitä asioita mielen hyvinvoinnille.

Kiinnostuitko Anjasta? Täytä yhteydenottolomake ja lähin Anja-apteekki on sinuun yhteydessä. Voit myös halutessasi itse ottaa yhteyttä sinua lähimpään Anja-apteekkiin.

 

Lähteet: mieli.fi


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake