Potilaalle
9.12.2018

Anjan askeleet jouluun: Ideoita joulupuun koristeluun

Kun ulkoilu ei houkuttele, on täydellinen aika askarrella lämpimissä sisätiloissa! Kurkista ideoita omiin joulukoristeisiin Anjan toisesta jouluvideosta sekä alla olevista ohjeista.

Joulukoristeita on mukava askarrella niin yksin kuin yhdessä vaikka lastenlasten kanssa. Kauniit koristeet sopivat niin omaa kuusta koristamaan kuin lahjaksi. Koristeita varten ei välttämättä tarvitse ostaa mitään uutta, vaan voit hyödyntää kaapista löytyviä materiaaleja ja tuunata niihin uutta ilmettä.

 

Videon pehmoinen kuusipuu

Tarvitset:
Kynän, paperia ja sakset
Erilaisia huopakankaita ja muita kangastilkkuja
Villalankaa + neulan + nuppineuloja
Napin
Liimaa
Muita koristeita, esimerkiksi kimalletta

Askartelemaan!

1. Leikkaa paperista kuusen muotoinen sapluuna. Voit leikata sapluunan myös eri muotoihin, esimerkiksi sydämeksi tai palloksi.

2. Aseta sapluuna nuppineuloilla huopakankaan päälle ja leikkaa mallin mukainen koriste. Kankaista kannattaa leikata erikokoisia palasia, jotka voit liimata tai neuloa yhteen.

3. Laita leikatut kuusenkappaleet vastakkain ja ompele reunat yhteen. Ompele samalla koristeen ripustuslenkki. Voit myös käyttää liimaa! Jos haluat koristeeseen muhkeutta, voit täyttää sen vanulla.

4. Liimaa nappi koristeeksi kuusen päälle. Kuusta voi koristella myös esimerkiksi glitter-kimalteella, erilaisilta nauhoilla tai millä ikinä keksit.

5. Ripusta koriste kuuseen luomaan joulutunnelmaa!

 

Ihastu vanhoihin koristeisiin uudestaan

Pursuilevatko kaappisi vanhoista koristeista, jotka eivät enää innosta? Koristeita voi helposti koristella, jolloin ne saavat uuden elämän!
Maalaa joulupalloja – Vanhoihin joulupalloihin saa helposti uutta ilmettä, kun niiden pintaan sivelee maalia. Pallon voi koristella kokonaan tai sen kylkiin voi maalata hauskoja kuvioita. Ihana lahjaidea esimerkiksi isovanhemmille on maalata palloon lapsenlapsen kädenjälki. Persoonallinen lahja ilahduttaa taatusti!

Leivo koristeita – Taikataikina syntyy käden käänteessä kotona jo valmiina olevista aineista. Tarvitset vain vettä, jauhoja ja suolaa. Sekoita kulhossa kaksi osaa jauhoja, kaksi osaa suolaa sekä yksi osa vettä. Ruskean värin koristeisiin saa korvaamalla osan jauhoista kaakaojauholla. Valmis taikina on sitkeää ja helposti muotoiltavaa. Koristeita voi leikata esimerkiksi piparkakkumuotilla. Kun koristeet ovat valmiit, ne laitetaan tunniksi uuniin 125-asteeseen kuivumaan, jonka jälkeen ne voi koristella ja ripustaa kuuseen!

Puno vanhoista kuusenköynnöksistä koriste – Onko sinulla laatikossa vanhoja joulukuusen köynnöksiä, joita ei raaski enää laittaa kuuseen? Niistä voi askarrella muita koristeita! Köynnöksiä voi esimerkiksi letittää yhteen ja syntyneen punoksen kieputtaa palloksi. Kun köynnöksen ompelee muutamalla pistolla kiinni, saa hauskan pörröisen joulukoristeen esimerkiksi kuuseen!

Eikä kuusi sovi kotiin? Rakenna jouluvaloista oma kuusi! Kaikkiin koteihin kuuset eivät sovi, esimerkiksi allergioiden takia. Valoilla voi helposti rakentaa kotiin persoonallisen joulukuusen, joka on kaunis, mutta allergiavapaa! Voit kasata vaikka kirjoja kuusen muotoon ja koristella rakennelman valoilla ja nauhoilla. Pelkistä valoista voi myös muotoilla kuusen, kiinnittämällä valoja esimerkiksi verhoihin tai muihin tekstiileihin.

Askarteluiloa!


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake