Potilaalle
25.9.2018

Mitä kuuluu Gunvorille – Uusi Anja-lehti on ilmestynyt!

Painotuoreet Anja-lehdet ovat saapuneet apteekkeihin! Uudessa numerossa on artikkeleita muun muassa kotihoidosta, apteekkipalveluiden saatavuudesta tulevaisuudessa sekä digitaalisuudesta terveyspalveluiden kehittämisessä. Käymme myös päivittämässä hurmaavan Gunvorin kuulumiset, jutun voit lukea alta.

Mitä kuuluu Gunvorille – Uusi Anja-lehti on ilmestynyt!

Voit lukea syksyn Anja-lehden verkossa kokonaisuudessaan täällä.

 

Viime numerossa kirjoitimme Gunvor Svenssonista, joka on tyytyväinen Anjan asiakas. Vierailimme uudestaan nyt jo kunnioitettavan 102 vuoden iän saavuttaneen Gunvorin luona juttelemassa muun muassa urheilusta ja pitkästä iästä.

Saavumme Gunvorin luokse hänen tyttärentyttärensä kanssa ja keittiöstä kuuluukin heti tervehdys Gunvorin viimeistellessä lounasta. Gunvor laittaa itse ruoat, mutta olohuoneeseen saapuessaan hän kertoo, että kotihoito käy hänen luonaan useamman kerran päivässä. Lääkkeet hän ottaa kuitenkin itse Anjan avulla.
– Tarvitsisin apua vain aamulla ja illalla, mutta tyttäreni mielestä heidän täytyy käydä myös päivällä, toteaa Gunvor leikkisästi.

 

Suosikkilajina jalkapallo
Tuliaisena ojennetaan Gunvorille Saksan joukkueen pelipaita MM-kisojen tunnelmissa. Hän tunnistaa heti logot ja käy vaihtamassa paidan päälleen. Lempijoukkueeksi hän nimeää Saksan, mutta pelaajasuosikki on kuitenkin argentiinalainen Lionel Messi.

Jalkapallon MM-kisojen ohjelma on jo pöydällä ja Gunvor iloitsee tulevista otteluista.
– On katsomista, se on mukavaa! naurahtaa Gunvor. Televisio on minulla päällä aamusta iltaan ja sieltä tulee monenmoista katsottavaa, hän jatkaa.

Muuta ohjelmaa päiviin tuovat lasten, lastenlasten sekä lastenlastenlasten vierailut. Gunvor on iloinen siitä, että he asuvat niin lähekkäin.
– Apua on aina saatavilla niin ostoksiin kuin laskujen maksamiseenkin.

Useaan otteeseen Gunvor mainitsee viihtyvänsä hyvin kotonaan. Aurinko paistaa asuntoon koko päivän ja vehreä luonto avautuu ikkunasta. Gunvorilla on käytössä rollaattori eli ”rolla”, jonka avulla liikkuminen sujuu vakaasti. Ulos pitäisi kuitenkin päästä enemmän, mutta parvekkeelle menoa ovat läheiset rajoittaneet taannoisen kaatumisen vuoksi.
– En aina kuitenkaan tottele ja välillä menen parvekkeelle nauttimaan auringosta, hän kuiskaa pilke silmäkulmassa.

 

Pitkän iän salaisuus
Gunvorin ja tyttärentyttären keskustelussa vaihtuu kieli nopeasti suomesta ruotsiksi.
– Meillä on kotikieli ruotsi, mutta olen käynyt suomenkielistä koulua, kertoo Gunvor.

Hän on lisäksi opiskellut saksaa, ranskaa sekä englantia. Kielten lisäksi myös kirjallisuus kiinnostaa Gunvoria.
– Dekkareita minä rakastan! huudahtaa Gunvor juttelun lomassa, kun katse kääntyy kohti sohvapöydällä lepäävää kirjaa.

Vierailun lopuksi päätämme vielä kysyä Gunvorilta, onko hänellä antaa elämänohjeita. Monet voivat vain haaveilla yhtä terveestä ja pitkästä elämästä.
– Olen itsekin aivan yllättynyt, että olen elänyt näin pitkään – yli 100 vuotta! Ei kuitenkaan ole mitään salaisuutta, Gunvor kertoo ja levittää käsiään ihmeissään.

 

Anja-lehdestä löydät lisää mielenkiintoisia artikkeleita ja tarinoita. Voit lukea syksyn Anja-lehden verkossa kokonaisuudessaan täältä.

Oman lehden voit hakea myös lähimmästä Anja-apteekistasi! Lähimmän apteekkisi löydät täältä.


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake