Ammattilaiselle, Farmaseutille, Potilaalle
27.3.2018

QR-koodi helpottaa lääkkeiden tunnistamista

Helppokäyttöisestä puhelinsovelluksesta on hyötyä, kun lääkkeen tunnistamisessa ilmenee ongelmia tai lääkitystä joudutaan muuttamaan.

QR-koodi helpottaa lääkkeiden tunnistamista

Joskus voi tulla vastaan tilanne, että jaettu lääke joudutaankin poistamaan annosjakelupussista. Toisinaan taas jaetut lääkkeet ovat oikeat, mutta pöydälle on epähuomiossa unohtunut yksittäinen kapseli tai tabletti, jota ei onnistuta tunnistamaan. Tämän kaltaisissa tilanteissa on hyvä saada varmuus, että oikea määrä oikeita lääkkeitä tulee otettua ajallaan.

Yksi kätevä apuväline lääkevalmisteiden tunnistamiseen on QR- eli ruutukoodi. QR-koodi löytyy kaikista Anja-annosjakelupalvelussa tulostetuista lääkityskorteista, ja sen käyttäminen on todella helppoa: hoitaja tai muu lääkehoidosta vastaava ammattilainen lukee koodin älypuhelimella, jossa on kamera ja toimiva verkkoyhteys. Kun koodi on luettu, aukeaa puhelimen ruudulle automaattisesti annosjakelupotilaalle määrättyjen lääkevalmisteiden kuvat ja tunnistetiedot. Lääkkeen tunnistaminen hoituu siis muutamalla painalluksella ja vilkaisulla.

Hyödyllisen ja helppokäyttöisen QR-koodisovelluksen voi hankkia helposti oman puhelinmallin sovelluskaupasta, ja joihinkin puhelinmalleihin se on asennettu jo valmiiksi.

Katso alla olevalta videolta, kuinka QR-koodi luetaan lääkityskortista.

 


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake