Potilaalle
13.3.2020

Voisiko Anja-annosjakelu sopia minulle?

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu mielletään monesti montaa eri lääkettä syövien ikäihmisten palveluksi. Anja-annosjakelu on kuitenkin avuksi kaikille, joille säännöllinen lääkitys on osa elämää.

Voisiko Anja-annosjakelu sopia minulle?

Listasimme alle muutaman lääkehoitoon liittyvän kysymyksen. Jos vastaat edes yhteen kysymykseen kyllä, voi Anja-annosjakelu olla juuri Sinua varten!

Syötkö säännöllisesti jotain lääkettä?

Anja sopii aivan kaikille, joilla on käytössään säännöllinen lääkitys. Annosjaeltaviksi sopivat lähes kaikki tabletti- ja kapselimuodossa olevat lääkkeet, paitsi antibiootit, sytostaatit, vahvat hormonit ja säilyvyytensä puolesta erityisherkät valmisteet. Annosjakelupusseihin voidaan jakaa myös säännöllisessä käytössä olevat vitamiini- ja hivenainevalmisteet.

Haluaisitko säästää lääkekuluissasi?

Anjan paras puoli on, että potilas maksaa vain jaetuista lääkkeistä. Annosjakelun avulla ei ole pelkoa, että lääkkeet pääsisivät vanhenemaan tai että ylimääräisiä lääkkeitä kertyisi kotiin – tämä tuo jo itsessään säästöä! Annosjakelussa käytetään lisäksi lääkevaihdon piirissä olevia edullisia lääkevalmisteita ja lääkkeet jaellaan annospusseihin sen kokoisesta pakkauksesta, jossa tabletin tai kapselin yksikköhinta on edullisin. Myös Kela korvaa annosjakelussa olevat lääkkeet normaalisti. Lisäksi annosjakelun palvelumaksusta voi saada Kela-korvausta tietyin ehdoin. Lue Kela-korvauksesta lisää täältä.

Toivoisitko, että lääkkeiden annostelu olisi helpompaa ja vaivattomampaa?

Lääkkeiden annostelu dosettiin vaatii tarkkuutta ja vie aikaa. Anja-annosjakelussa haet valmiiksi annostellut lääkkeet apteekista kahden viikon välein. Koneellisesti jaettujen lääkkeiden virheprosentti on myös huomattavasti pienempi, kuin jos lääkkeet jaetaan käsin dosettiin. Vaikka olisikin kykenevä annostelemaan omat lääkkeensä itse, monet ovat valinneet Anja-annosjakelun juuri sen turvallisuuden, helppouden ja vaivattomuuden takia! Anjan ansiosta ei myöskään tule tilannetta, että joku lääkkeistä pääsisi loppumaan kesken.

Onko sinulla vaikeuksia annostella lääkkeitä itse?

Anja-annosjakelu on loistava vaihtoehto heille, jotka eivät enää pysty annostelemaan lääkkeitään itse. Vaikka lääkkeiden dosettijakelusta vastaisikin kokenut hoitaja ja omainen, on koneellinen annosjakelu hygieenisempää ja tehokkaampaa kuin lääkkeiden jakelu käsin dosettiin. Anjan virheprosentti on vain 0,003 prosenttia, kun käsin jaettuna virheprosentti on tutkimuksesta riippuen 1–20 prosenttia. Annospussissa olevan päivämäärän ja kellonajan avulla on myös helppoa seurata, onko muistanut ottaa lääkkeet ajallaan.

Valtaavatko lääkepurkit liikaa kaappitilaa?

Anjan ansiosta lääkkeet eivät vie enää tilaa kaapeista! Annosjakelussa kaikki asiakkaan käyttämät lääkkeet ovat siistissä pienessä (16 x 15 x 8,5 cm) pahvilaatikossa, jota voi pitää esillä vaikka keittiön pöydällä. Kompaktin kokoinen laatikko mahtuu hyvin myös kaappiin. Kun lääkkeet ovat yhdessä paikassa, koti pysyy helpommin siistinä.

Kertyykö kaappeihin herkästi ylimääräisiä lääkkeitä?

Kokeilitko uutta lääkettä, joka ei sitten sopinutkaan ja lähes koko lääkepakkaus jäi käyttämättä? Vai jäikö lääkekuurin jäljiltä ylimääräisiä pillereitä nurkkiin pyörimään? Löytyykö kaapeistasi vanhentuneita lääkeitä? Anjan ansiosta kotiin ei enää kerry ylimääräisiä lääkkeitä, sillä säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit haetaan apteekista kerta-annospusseihin pakattuina aina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Saat vain ne lääkkeet, joita sillä hetkellä tarvitset.

Haluaisitko, että koko lääkityksesi on helposti kaikkien sinua hoitavien tahojen tiedossa?

Annosjakelu perustuu hoito- ja lääkealan ammattilaisten tiiviiseen yhteistyöhön, joka omalta osalta auttaa lääkityksen ajantasaista seurantaa. Kun annosjakelupalvelu otetaan käyttöön, asiakkaan lääkitys tarkastetaan kokonaisvaltaisesti.

 

Kiinnostuitko Anjan eduista? Täältä löydät helpon ohjeen, miten olet askeleen lähempänä omaa Anjaa!


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake