21.11.2016

Vaivattoman ja turvallisen lääkehoidon puolesta

Vaivattoman ja turvallisen lääkehoidon puolesta

Vuosi 2016 on ollut täynnä toimintaa. Suurin muutos tapahtui heinäkuussa PharmaServicen siirtyessä Oriola-KD:n omistukseen. Hankinta on oleellinen osa Oriola-KD:n strategiaa panostaa terveydenhuoltoon, ja se täydentää erinomaisesti alkuvuonna 2016 toteutettua Svensk Dos -annosjakeluyrityksen hankintaa Ruotsissa.

Muutoksia on tehty myös tuotannon puolella. Otimme kesän aikana käyttöön kolme Benjamin-laitetta, jotka tehostavat lääkkeiden koneellista annosjakelua ja parantavat tuotantomme laatua. Benjamin on täyttänyt odotukset ja olemme olleet hankintaan tyytyväisiä. Lisäksi olemme edelleen aktiivisesti läsnä sosiaalisessa mediassa.

Haluamme kasvattaa Anjan tunnettuutta etenkin niiden henkilöiden keskuudessa, joilla on ikääntyviä omaisia tai jotka kaipaavat omaan lääkitykseen turvallisuutta ja varmuutta. Tuttuun tapaan olemme mukana myös Farmasian Päivillä 18.–19.11. Toivottavasti näemme siellä!

Kuluvana vuotena on puhuttu paljon komplianssista. Sen toteutumista voivat vaikeuttaa niin monilääkitys kuin muistin tai mielenterveyden häiriöt. Lisähaasteensa komplianssiin tuo tilanne, jossa potilaalla on kaapissaan lojumassa kymmeniä erilaisia lääkkeitä ja purkkeja. Tämän seurauksena lääkkeiden kasaaminen dosettiin voi tuntua monimutkaiselta palapeliltä.

Lisäksi potilaan lääkitys saattaa vaihtua, jonka takia enintään kahden viikon lääkkeet voivat mennä täysin hukkaan. Anja haluaa olla mukana keskustelussa ja omalla toiminnallaan edistää komplianssia sekä turvallisen lääkehoidon toteutumista. Koska lääkkeet ja ajankohdat on jo merkitty Anja-annospusseihin, potilas pystyy itse tarkistamaan ottopäivän ja -ajankohdan. Teemme koko ajan töitä sen eteen, että lääkkeiden ottaminen olisi aina helppoa ja vaivatonta.

Syysterveisin

Jarkko Kiuru
toimitusjohtaja