Ammattilaiselle, Farmaseutille, Potilaalle
22.10.2020

Anja-annosjakelu sopii kaikenikäisille

Anja-annosjakelupalvelu mielletään usein ikääntyneempien ihmisten palveluksi, mutta se tukee ikään katsomatta onnistunutta lääkehoitoa ja lääkitysturvallisuutta. Annosjakelupalvelun aloittamisen kynnystä madalletaan tekemällä arkea helpottava palvelu tutuksi lasten ja nuorten vanhemmille.

Anja-annosjakelu sopii kaikenikäisille

Lapsiperheissä, joissa säännöllinen lääkitys on osa elämää, annosjakelupalvelu helpottaa arkea monella tavalla. Lapsen tai nuoren ei tarvitse kuljettaa lääkepurkkia tai pakkausta mukana kouluun. Lääkkeiden annospussin voi pakata reppuun, josta lääkkeet voi helposti ja turvallisesti nauttia, kun on sen aika.

Kun lapsella tai nuorella on mukanaan lääkitys valmiissa annosjakelupusseissa, nimellä, päivämäärällä ja lääkkeenottoajalla varustettuina, helpottaa se myös merkittävästi lapsen tai nuoren lääkehoidosta huolehtivan aikuisten työtä esimerkiksi koulussa.

–Anja-annosjakelupalvelu on helppo ja turvallinen tapa pitää huolta lääkityksen sujuvuudesta, oli henkilö minkä ikäinen tahansa. Nimettyjen annospussien johdosta vältytään myös sekaannuksilta. Oikeat lääkkeet päätyvät aina oikealle potilaalle, kertoo Anja-annosjakelupalvelun Head of Service Sales Fin Nina Andersson.

Jos lapsi tai nuori käy harrastuksissa, myös silloin annosjakelupalvelu on helppo ja turvallinen valinta. Treeneihin ja leireille voi lääkepurkkien sijaan pakata mukaan vain tarvittavat annospussit.

Kannattaa myös muistaa, että annosjakelupalveluun ei jaeta pelkästään reseptilääkkeitä, vaan siihen voidaan jakaa myös päivittäisessä käytössä olevat vitamiinivalmisteet, kuten lapsille ja nuorille tärkeät kalsium- tai D-vitamiinilisät. Annosjakelun avulla voidaan varmistua siitä, että myös muut tärkeät päivittäin käytettävät valmisteet tulee otettua säännöllisesti.

Anja-annosjakelupalvelun käyttämisen kynnystä matalammaksi nuoremmille ikäryhmille

Tällä hetkellä Anja-annosjakelupalvelun suurin asiakasryhmä ovat useita eri lääkkeitä käyttävät ikäihmiset.

Jotta myös nuoremmat, säännöllistä lääkehoitoa käyttävät potilaat saisivat palvelun sujuvoittamaan arkea, täytyy lasten ja nuorten vanhempien sekä hoitohenkilökunnan tietoisuutta annosjakelun helppoudesta ja turvallisuudesta lisätä.

–Kouluterveydenhuolto sekä kehitysvammaisten lasten ja nuorten hoitajat ovat tärkeä osa hoitoketjua ja kanava jakaa tietoa perheille, toteaa Andersson.

Anja-annosjakelupalvelua kannattaa ajatella myös perheen lääkekustannusten kannalta. Anjan käyttäjät maksavat vain toimitetuista lääkkeistä, eivätkä kokonaisista pakkauksista. Anjan myötä kotiin ei myöskään kerry turhia, käytöstä poistuneita lääkkeitä.

Kiinnostuitko Anjasta? Kysy lisää lähimmästä Anja-apteekistasi, miten arkea helpottavan Anja-annosjakelupalvelun saa turvaamaan lapsen ja nuoren turvallista lääkehoitoa.


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake