Potilaalle
6.9.2019

Lue Anja-lehti: Lääkkeet mukaan mökille – Berglundeilla takana kolme kuukautta annosjakelukokeilua

Kesähelteiden loppuessa ja elokuun alkaessa oli aika kysellä, miten toukokuussa Anja-annosjakelukokeilun aloittaneella Berglundin pariskunnalla on sujunut tähän asti. Uusimmassa Anja-lehdessä on lisää kiinnostavia tarinoita!

Lue Anja-lehti: Lääkkeet mukaan mökille – Berglundeilla takana kolme kuukautta annosjakelukokeilua

Kokeilun aloituksesta pääset lukemaan täällä.

Turkulainen pariskunta on kulkenut kunnon salliessa kesällä saaristoon mökkeilemään, jolloin kerta-annospussien ja annosjakelun helppous on erityisesti noussut esiin.
– Annosjakelurulla on ollut todella helppo. Kotona ei ole tarvinnut erikseen enää miettiä ja laskea, mitä tarvitsee mukaan ja mitä ei. Pusseista voi katsoa vain päivämäärät ja sillä pärjää, Tuula Berglund pohtii.

Helppo apu muistamiseen

Kolmen kuukauden jälkeen Tuula pitää annosjakelun kerta-annospusseja edelleen varmoina ja helppoina käyttää.
– Annosjakelussa on ihanaa, kun pusseissa on kaikki päivämäärät ja kellonajat. Jos tulee joku unohdus, voi tarkistaa onko muistanut ottaa lääkkeet vai ei, Tuula iloitsee.

Uudet Anja-laatikot ovat tulleet ajallaan ja rullat ovat aina olleet oikein.
– Ainut sekaannus, joka on sattunut, tapahtui kun erään lääkkeen määrää hieman muutettiin terveyskeskuksessa. Lääkäri ei ollut muistanut muuttaa määrää reseptiin apteekin kyselyistä huolimatta ja rullaan oli jaettu lääke vanhan määrän mukaan. Sain apteekista ohjeet miten lääke kannattaa poistaa ja olemme pärjänneet hyvin. Seuraavassa rullassa lääkkeen pitäisi olla oikein, kertoo Tuula.

Pienen tauon paikka

Anja-laatikko ehti olla käytössä muutaman kuukauden, kunnes pariskunta päätti laittaa palvelun hetkeksi tauolle.
– Pidimme heinäkuussa pienen tauon annospusseista. Meillä oli jäljellä aiemmin ostettuja lääkkeitä vielä sen verran, että sovimme apteekissa käyttävämme ne loppuun ja sitten aloittavamme annosjakelun uudestaan. Emme halunneet heittää lääkkeitä hukkaan, selittää Tuula.

Palvelun tauottaminen onnistui apteekissa vaivattomasti.
– Nyt kun aloitamme uudestaan, ei kaapeissa enää ole ylimääräisiä lääkkeitä tai pillereitä pyörimässä, kertoo Tuula.

Kokeilun edetessä Tuulasta on korostunut erityisesti se, että koneellinen annosjakelu on taloudellisesti järkevä valinta.
– Ensin ajattelin, että emme me nyt tällaista palvelua tarvitse, kyllähän me voimme lääkkeet itse jakaa. Loppujen lopuksi annosjakelu on osoittautunut järkeväksi sen kannalta, että enää ei tule ostettua ylimääräisiä lääkkeitä kotiin. Lääkehävikki vähenee, summaa Tuula.

Pariskunta on jo päättänyt, että kun puolen vuoden kokeilu on ohi, he jatkavat palvelun käyttöä.

Käy lukemassa myös Berglundin pariskunnan tunnelmat keväällä, kun he olivat aloittamassa kokeilua täältä.

Lisää tarinoita Anja-lehdessä

Juuri ilmestyneeseen Anja-lehteen on koottu laaja kattaus kiinnostavia annosjakeluun, lääkitykseen ja terveydenhoitoon liittyviä tarinoita. Uusimman Anja-lehden voi lukea kokonaisuudessaan verkossa täällä.

Jos haluat oman lehden, voit hakea sen maksutta lähimmästä Anja-apteekista.


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake