Potilaalle
12.9.2018

Mitä kaikkea Anja annosjakelupalvelulla saa?

Annosjakelupalvelun aloittaminen auttaa arjessa monella tavalla.

Mitä kaikkea Anja annosjakelupalvelulla saa?

Laatikko luo siisteyttä
Annosjakelussa kaikki asiakkaan käyttämät lääkkeet ovat siistissä pienessä (16 x 15 x 8,5 cm) pahvisessa laatikossa. Anja-laatikon voi pitää näppärästi esillä vaikka keittiön pöydällä. Kompaktin kokoinen laatikko mahtuu hyvin myös kaappiin. Kun lääkkeet ovat yhdessä paikassa, ei koti ja kaapit täyty vajailla lääkepurkeilla ja asunto pysyy helpommin siistinä.

 

Annospussi kulkee sinne minne sinäkin
Edessä matka ja reseptilääkkeet vievät laukusta tilaa? Lääkkeiden jakaminen muoviseen dosettiin saattaa olla hankalaa, koska dosetti voi aueta laukussa. Annosjakelussa jokainen lääkeannos on pakattu omaan pieneen annospussiin, jonka voi huoletta ottaa mukaan minne tahansa. Annospussin avulla laukkuun ei tule ylimääräistä kannettavaa ja loput lääkkeet jäävät kotiin odottamaan loman loppumista.

 

Maksat vain siitä, mitä oikeasti tarvitset
Anjan paras puoli on, että potilas maksaa vain jaetuista lääkkeistä. Annosjakelun avulla ei ole pelkoa, että lääkkeet pääsisivät vanhenemaan tai ylimääräiset lääkkeet jäisivät pyörimään asuntoon. Kela korvaa annosjakelussa olevat lääkkeet normaalisti. Myös annosjakelun palvelumaksu voi olla osittain Kelakorvattavissa. Lue Kelakorvauksesta lisää täältä.

 

Säästät arvokasta aikaa
Annosjakelu säästää sekä potilaan, hänen läheistensä ja hoiva-alan ammattilaisen aikaa. Anja-laatikon lääkkeet jaetaan apteekissa valmiiksi, joten lääkkeiden jakamista tai niiden riittämistä ei tarvitse huolehtia. Kotihoidossa hoiva-alan ammattilainen saattaa käyttää suuren osan käynnistään keskittymistä vaativaan lääkkeiden dosettijakeluun, joka on pois henkilökohtaisesta hoitotyöstä. Ammattilainen voi käyttää vapautuvan dosettijakeluajan muihin hoitotoimenpiteisiin tai kotihoitoaikaa voidaan lyhentää, joka madaltaa kotihoidon kustannuksia.

 

Lääkityksen seuranta yksinkertaistuu
Kun annosjakelupalvelu otetaan käyttöön, asiakkaan lääkitys tarkastetaan kokonaisvaltaisesti. Annosjakelu perustuu hoito- ja lääkealan ammattilaisten tiiviiseen yhteistyöhön, joka omalta osalta auttaa lääkityksen ajantasaista seurantaa.

 

Annosjakelupalvelun hinnan jokainen Anja-apteekki määrittelee itse.

Kiinnostuitko Anjan eduista? Kysy lisää annosjakelusta lähimmästä Anja-apteekistasi! Anja-apteekkilistaan pääset tästä.

 


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake