Potilaalle
22.11.2018

Miten lapsi tai nuori voi hyötyä annosjakelusta?

Tuntuuko, että lapsiperheessä ei aika tahdo riittää ikinä oikein kunnolla mihinkään? Anja antaa aikaa arkeen – vauvasta vaariin!

Miten lapsi tai nuori voi hyötyä annosjakelusta?

Tämä viikko on omistettu lapsille, vietämmehän kansainvälistä Lastenviikkoa. Lapsiperheet, kuulostaako aikataulu tutulta?

Herätys klo 7.00
Kouluun klo 8.00
Ruokailu klo 11.00
Päiväkerho klo 14.00
Kotiin klo 16.00
Läksyt klo 16.30
Päivällinen klo 17.00
Harrastukset klo 18.00
Kotiin, iltapala, iltapesu ja nukkumaan klo 21.00
Ja sama kaava toistuu joka arkipäivä. Arkirutiinit ovat varmasti tuttuja monelle perheelle. Aikuisten ja lasten päivät ovat täynnä vilskettä.

Lapset ja nuoret käyttävät entistä enemmän lääkkeitä

Mitä sitten, kun arkeen lisätään vielä säännöllinen lääkitys? Samalla kun arjen haasteet ja kiireet kasvavat, on esimerkiksi lasten aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön (ADHD) lääkkeiden käyttö moninkertaistunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Kela, Helsingin yliopisto ja Turun yliopisto selvittivät, että vuosina 2006–2016 poikien ADHD-lääkitys on viisinkertaistunut ja tyttöjen kuusinkertaistunut.

Lääkityksen lisääntyminen on kasvattanut tarvetta lääkkeiden käsittelyyn jatkuvasti. Annosjakelu auttaa vauhdikkaita lapsia, sillä kerta-annospusseissa lääkkeet kulkevat vaivattomasti ja turvallisesti mukana kouluun ja harrastuksiin.
Suunnittelimme lapsille ja nuorille ikioman Anja-annosjakelulaatikon, joka on sonnustautunut hauskaan meriaiheiseen kuosiin.

Näppärä napata mukaan

Päivän annosjakelupussi sujahtaa helposti reppuun, eikä lääkkeitä tarvitse erikseen jakaa dosettiin tai ottaa koko pilleripurkkia mukaan. Anja-pussit ovat myös hyvin huomaamattomia, joten lääkkeet voi napata missä vain – vaikka kesken koulupäivän.
Lomamatkoille on kätevää ottaa mukaan vain loman aikana tarvittavat lääkkeet annospusseissa, jotta matkalaukku ei täyty turhista purkeista.

Vähentää vanhempien huolia

Annosjakelu helpottaa nuorten lisäksi myös hänen vanhempiensa arkea. Arjen kiireessä ei tarvitse huolehtia lapsen lääkkeiden jaosta ja siitä, että onko lapsi varmasti muistanut ottaa päivän lääkkeet. Asian saa tarkastettua annospusseista.
Annosjakelupusseihin voidaan jakaa reseptilääkkeet, sekä esimerkiksi päivittäisessä käytössä olevat vitamiinivalmisteet. Annosjakelun avulla pystytään varmistaa, että myös muut tärkeät valmisteet tulevat otettua.

 

Haluatko kuulla lisää Anja annosjakelupalvelusta ja siitä, miten se voisi helpottaa sinun arkeasi? Kysy lisää lähimmästä Anja-apteekistasi!

Olemme koonneet Ammattilaisnettiin erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltua materiaalia. Materiaalit voi ladata täältä.


Haluatko oman Anjan? Täytä uuden asiakkaan yhteydenottolomake