Till patienten
16.12.2018

Anjas steg mot jul: Personliga gåvopaket gläder!

Det är drygt en vecka kvar till jul! Många har säkert redan köpt julens gåvor och nästa steg är att packa in dem. Se videon om hur Anja sveper in julstämningen och läs om idéer för att göra personliga paket!

Gör ett vackert paket

Av gåvopapper klipper man traditionellt ut en rektangulärt formad bit som gåvan slås in i. Pröva tipsen och gör paketeringen enkel – och spara samtidigt gåvopapper!

1. Klipp ut en fyrkantig bit av gåvopappret. Pappersbiten behöver inte vara så stor att den täcker paketet helt.

2. Placera pappersbiten på bordet så att det ena hörnet pekar mot dig. Börja paketeringen från gåvans ena långsida. Lyft upp långsidans hörn mot mitten av gåvan och tejpa fast det. Gör på samma sätt med hörnen på gåvans kortsidor. Till sist lyfter du upp hörnet på den andra långsidan, vik hörnet en aning och placera det över hela paketet. Tejpa ihop hela härligheten.

3. Vänd paketet och nu har du ett vackert paket där gåvopappret sitter tätt. Nu kan du dekorera paketet med till exempel olika band och snören. Slå in gåvor så här så går hörnen på paketen inte sönder så lätt!

Dekorera paketet så att det liknar mottagaren

Det är inte svårt att dekorera paket. Ett vackert och personligt paket gläder mottagaren ännu mer!

Ett paket med djurmotiv – Slå in paketet i brunt papper och rita ett djurs ansikte på paketet! Du kan till exempel rita en rens horn och ögon på paketet och limma på näsan och tungan av röd papp. Ett dekorerat paket väcker säkert uppmärksamhet under granen!

Byt ut paketkortet med ett foto – Skriv ut ett fotografi på mottagaren och limma det på gåvopaketet! Mottagaren känner igen sitt paket och du slipper pilla med onödiga paketkort.

Ett doftande paket med barr – Ta en tur i skogen precis innan du ger gåvan och plocka torra barrträdskvistar. Tryck in kvistarna under paketets snöre eller knuten. Slutresultatet är ett vackert paket som doftar jul!

Dra nytta av återvinningsmaterial – Julklapparna kan till packas in till exempel i tidningspapper eller gamla tidskrifter. Vad som finns på sidorna kan påminna om mottagaren och då ligger ännu mer eftertanke bakom paketet!

Vi paketerar julen tillsammans!


Vill du ha en egen Anja? Fyll i kontaktblanketten för en ny kund här